در نشست صیانت از حقوق بشر در نظام کیفری ایران و ایتالیا تاکید شد:

گسترش همکاری های قضایی و حقوق بشری ایران و ایتالیا

ایتالیا و جمهوری اسلامی ایران همکاری های قضایی و گفتمان حقوق بشری دو جانبه خود را گسترش می دهند.

به گزارش خبرگزاری میزان، محمد جواد لاریجانی، که در صدر یک هیات عالی رتبه قضایی و حقوق بشری به منظور شرکت در همایش « صیانت از حقوق بشر در نظام کیفری ایران و ایتالیا» به این کشور سفر کرده است، در نخستین روز این نشست ضمن تشریح نظام قضایی کشورمان، مواضع ایران را در خصوص مسائل حقوق بشری، برای قضات و اندیشمندان ایتالیایی تبیین کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان پس از پایان اولین روز نشست گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بین جمهوری اسلامی ایران و غرب مباحث مختلفی در رسانه ها و گفتارها مطرح شده است،
    متاسفانه بخش زیادی از این مطالب مبتنی بر سوء تفاهم و سو برداشت و عدم اطلاع از ماهیت عقلانیت پایه نظام ما و مکانیزم های آن است.

لاریجانی افزود: به تدریج یک جریان واقع گرایانه تری در جهان و اروپا بوجود امده است که می خواهند از ویژگی ها و تجربیات جمهوری اسلامی ایران که ملت ما را در منطقه به قوی ترین دمکراسی و پیشرفته ترین کشور تبدیل کرده است آگاه شوند و اجلاسی که امروز ما شاهد ان هستیم در حقیقت نمونه ای از آنها است.

پروفسور «باسیونی» ، رئیس موسسه عالی بین المللی علوم جنایی ایتالیا که ریاست هیات ایتالیایی را برعهده دارد نیز از برگزاری این همایش استقبال کرد و گفت: اهمیت این اجلاس در این است که برای نخستین بار میان ایران و ایتالیا همایشی قضایی با حضور شماری از برجسته ترین حقوق دانان و استادان دانشگاهی دو کشور برای اشنایی و تبادل نظر درباره نظام های کیفری دو کشور برگزار می شود.

این نشست 3 روزه در چارچوب دیپلماسی گسترش همکاری های قضایی و حقوق بشری ایران با دیگر کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی انجام می شود.
    لاریجانی قرار است در پایان این همایش، با تعدادی از مقامات قضایی، حقوق بشری و سیاسی ایتالیا در شهر رم دیدار و گفتگو کند.