معاون قضایی دادگستری استان تهران در گفت وگو با میزان :

اسیدپاشی می تواند نوعی از مصادیق محاربه باشد/ خصومت شخصی علت حادثه اسیدپاشی رییس بیمارستان ضیاییان

معاون قضایی دادگستری استان تهران با بیان اینکه آثار مخرب اسید پاشی با سلاح های دیگرقابل مقایسه نیست اظهارکرد: اسید پاشی می تواند از مصادیق محاربه باشد و آنچه که بیش از شدت مجازات باید مورد تاکید قرارگیرد قطعیت و حتمیت برخورد با این معضل است.

حمید رضا آدابی در گفت وگو با میزان دراین باره بیان کرد: نظر به اینکه امروزه سلاح اعم از میکروبی، شیمیایی و هسته ای است لذا واژه سلاح منحصر به سرد و گرم نبوده و چنانچه واجد وصف خوف و ترس مردم (اخافه الناس) باشد می تواند از مصادیق محاربه تلقی شود.

وی با اشاره به حادثه اسید پاشی رییس بیمارستان ضیاییان اضافه کرد: اگرچه ضارب دستگیر شده و علت حادثه را نوعی خصومت شخصی عنوان کرده است. اما اگر اسید را سلاح شیمیایی تلقی کنیم و این حادثه موجب رعب و وحشت در میان مردم شود عمل مذکور می تواند محاربه تلقی و گرنه طبق قانون باید عامل اسید پاشی قصاص شود.

این مسئول عالی قضایی درادامه بیان کرد: بیش از شدت مجازات به قطعیت و حتمیت مجازات اعتقاد دارم و مرتکبین باید بدانند که با آنان برخورد قاطع و حکم نیز اجرا می شود.

معاون قضایی رییس کل دادگستری استان تهران همچنین گفت: با توجه به اینکه عدم برخورد قاطع و سریع با جرم مذکور ممکن است موجب تجری مرتکب و یا دیگران گردد، لذا علاوه برجنبه خصصوصی واجد وصف عمومی نیز است و حتی در صورت گذشت شاکی خصوصی نیز مرتکب از جنبه عمومی مجازات خواهد شد.

این استاد دانشگاه فرهنگ سازی از طریق رسانه ملی را مهم ترین عامل کاهش این جرم دانست و عنوان کرد: می توان با استفاده از تریبون های عمومی و رسانه ها قبح عمل ارتکابی را برای مخاطبین تبیین و از طرفی احساسات عمومی را کنترل و هدایت کنیم.

وی ادامه داد: هیچ کس شخصا حق تعرض به دیگران را نداشته و نمی تواند به سلیقه خود اجرای حق کند. لذا باید فرهنگ سازی شود و حتی افرادی که دیگران را به این کارتحریک می کنند به عنوان معاونت جرم تحت تعقیب قرار گرفته و مجازات شوند، در غیراینصورت باب دادگستری خصوصی مفتوح می شود.

دکتر آدابی با تاکید بر اینکه نیاز جامعه به امنیت روانی و آرامش عمومی است از اصحاب رسانه ، صاحبان قلم و تریبون تقاضا کرد نسبت به تبیین هر چه بیشتر قبح عمل مذکور اقدام و از طرفی به مردم این اطمنیان متذکر شود که دستگاه قضایی به وظیفه ذاتی خویش دراین خصوص نهایت اهتمام را مبذول خواهد نمود.